PTE Fogászati Elméleti Tömb - Pécs

Társaságunk immár évtizedes múltra tekint vissza a Pécsi Tudományegyetem fejlesztési projektjein való részvételben.
Részt vettünk többek között a PTE Boszorkány Kollégiumának,- a PTE Szántó Kollégiumának,- a PTE Rektori Hivatalának,-  A PTE 400-ágyas Klinikának komplett rekonstrukcióiban, 2020 szeptemberében fejeztük be a PTE Általános Orvostudományi Karának Új Elméleti Tömbjét. A felsorolt beruházásokban több ezer belső ajtót, tűzgátló-, technikai-, hanggátló-, sugárvédő-, rozsdamentes- és egyéb funkciós ajtót és ezek szerelvényeit szállítottunk és építettünk be, alapos szakmai előkészítések után, kiváló minőségben.
Nagy örömünkre szolgál az, hogy szakmai kompetenciáink elismeréseként újabb megbízást kaptunk a Tüzér utca-Szigeti út sarkán épülő PTE Fogászati Elméleti Tömb beltéri fa, beltéri tűzgátló, és beltéri rozsdamentes automata ajtóinak beszállítására és komplett kivitelezésére.
Az épület funkciójának megfelelően a fenti ajtóink jelentős része hanggátló ajtóként kerül legyártásra, a röntgendiagosztikai helyiségek sugárvédelmi ajtókkal kerülnek lezárásra. 

A PTE FOK elméleti tömbje ötszintes, 2750 négyzetméteres hasznos alapterületű, 61 darab fogászati székes oktatási intézménye lesz.
A Pécsi Tudományegyetem fejlesztése és épületracionalizálása nyomán a régi belvárosi, rossz energetikájú ingatlanok helyett az orvosi kampuszhoz közeli, modern, korszerű és gazdaságosan fenntartható létesítményt építtet. A létrejövő ingatlan kapcsolatai szervesen illeszkednek majd az északi tömb gyalogos tengelyéhez, és jól szolgálják saját tömbjének későbbi teljes rekonstrukcióját, melynek során két szinten több száz parkoló létesítésére is lehetőség nyílik.
 
Az önálló pécsi fogorvosképzés az 1970-es évekre vezethető vissza, 1975-ben adták át a képzésnek jelenleg otthont adó Dischka Győző utcai épületet, amelynek kapacitását 100-120 hallgató magyar nyelvű képzésére méretezték. A 2000-es évektől kezdődően az oktatás angol és német nyelvű programokkal bővült, jelenleg a szaknak több mint 500 hallgatója van.
 
A jelenlegi telephely nem képes kiszolgálni a graduális, posztgraduális és továbbképzési oktatás igényeit. A beruházással a Pécsi Tudományegyetem egy olyan fogorvosi oktatási központot hoz létre, amely biztos hátteret nyújt a fogorvostan hallgatók képzésének, a szakfogorvos képzésnek és a szakorvosok élethosszig tartó továbbképzésének.

Az épület látványterve. (Forrás: Masszi Építész Iroda Kft.)